• klantenservice
header

Motorhoezen

Waar moet je op letten als je een motorhoes koopt?

Als motoreigenaar is het één van je grootste nachtmerries: roest en corrosie op je motor. Een motorhoes beschermd je waardevolle tweewieler tegen deze ellendige verschijnselen en verlaagd de kans op diefstal en beschadigingen aanzienlijk. Helaas beschikt niet iedereen over een garage en ben je daarom soms genoodzaakt om je motor in de regen te laten staan. Motorhoezen bieden hiervoor de uitkomst en beschermen je motor tegen: hagel, regen, stof en wind. Zelfs als je over een garage beschikt kan een motorhoes van pas komen. Een binnen motorhoes beschermd je motor tegen stof, vuiligheid en beschadigingen. 

Het grootste verschil tussen een binnenmotorhoes en een buitenmotorhoes is de waterdichtheid. Je raad het waarschijnlijk al: de buitenmotorhoes is waterdicht en de binnenmotorhoes niet. Het voordeel van een niet-waterdichte motorhoes is dat deze beter ademend, hierdoor kan vocht wat op de motor ligt de hoes beter verlaten. En ja, het nadeel: regen komt er gewoon doorheen waardoor je er voor buitengebruik weinig aan hebt.

Een motorhoes voor buiten is wel waterdicht en beschermd je motor tegen de weerselementen. Een kwaliteit motorhoes heeft ook een ademend vermogen waardoor vocht wat aan de binnenkant zit wel de motorhoes kan verlaten. Het ademende vermogen van een waterdichte motorhoes is wel lager dan een niet-waterdichte motorhoes.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »