• klantenservice
header
Ontstaan
Het is een gegeven, vizieren beslaan al zolang er motor gereden wordt. In al die jaren is er van alles geprobeerd, van zeepsop tot aardappels en zelfs spuug, maar niets bood een volledig condensvrij vizier onder de verschillende omstandigheden waar je als motorrijder mee te maken hebt.
Totdat Derek Arnold, een importeur van motorhelmen, een geniale ingeving kreeg. Zijn idee bestond uit het toepassen van het dubbele vizier principe. Hierbij werd een lens van vocht absorberend materiaal door middel van pinnen in het vizier bevestigd, wat als het ware voor een luchtdichte kamer zorgde. In combinatie met de zeer goede vocht absorberende eigenschappen van het gebruikte materiaal, garandeerde dit “Pinlock” systeem dat een beslagen vizier voorgoed verleden tijd was.


Groei
Het is niet moeilijk voor te stellen dat in de daaropvolgende jaren Pinlock een enorme groei doormaakte en een ware revolutie in de motormarkt teweeg bracht. Om Pinlock als bedrijf verder door te kunnen laten ontwikkelen werd Herman de Boer naast Derek Arnold aangesteld als directeur van Pinlock Systems B.V.
Deze professionaliseringsslag heeft er mede toe geleid dat Pinlock Systems B.V. een speciale divisie heeft opgericht, Pinlock Technology, om ook de politiemarkt en de militaire markt te kunnen bedienen.


Toekomst
Onder de dagelijkse leiding van Gerbrich Heimel en Joakim de Vries (huidige directie) is Pinlock Motor (onderdeel van Pinlock Group B.V.) uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider op het gebied van anti-condens oplossingen. Inmiddels zijn meer dan 26 van de grootste helmfabrikanten ter wereld al officieel partner.

De missie van Pinlock is helder: blijven innoveren met nieuwe materialen en ideeën. 
Enerzijds zal dit gebeuren door een lijn van hoogwaardige producten onder eigen label op te zetten, anderzijds door het produceren van op maat gemaakte oplossingen voor Pinlock haar zeer gewaardeerde partners. Pinlock Systems B.V. heeft inmiddels de volgende stap gezet, door middel van de divisie Pinlock Sports. Deze stap wordt extra kracht bijgezet met de lancering van een premium ski-bril onder een eigen label. 
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »