• klantenservice
header

Helmen

Wat is de beste motorhelm voor mij?

Een motorhelm is het belangrijkste onderdeel van je motoruitrusting. Het is daarom zaak dat je een veilige motorhelm uitkiest die het beste bij jou past. Met een goede passende motorhelm bedoelen we natuurlijk met de juiste maat, maar ook met de juiste pasvorm. Elke motorhelmenfabrikant heeft zijn eigen pasvorm waardoor het een helmenmerk je beter zal zitten dan het andere helmenmerk.

Verschillende soorten helmen

Naast verschillende pasvormen zijn er ook verschillende type motorhelmen. Je hebt een integraalhelm, systeemhelm en een jethelm. Een type motorhelm kies je voornamelijk uit aan de hand van het type motor dat je rijdt. Daarnaast spelen factoren mee als je persoonlijke voorkeur. De ene heeft bijvoorbeeld behoefte aan veel zicht en frisse lucht en de andere prefereert de allerbeste veiligheid.    

De beste motorhelm voor jou

Het is belangrijk dat een motorhelm goed aansluit om je hoofd. Als dit niet het geval is kan een motorhelm je op verschillende manieren gaan irriteren. Een motorhelm met de verkeerde pasvorm kan drukpunten geven, of juist te weinig druk waardoor die op hoge snelheid alle kanten op gaat. Door je hoofdomtrek te meten kan je erachter komen welke maat je moet kiezen. Op de pagina maattabel motorhelmen kan je zien welke hoofdomtrek bij welke maat per merk hoort. Elk merk hanteert zijn eigen maattabel, waardoor het noodzakelijk is om per merk te kijken welke maat bij jou past.

Zoals gezegd heeft elke motorhelmenmerk zijn eigen pasvorm. Er zijn namelijk ook verschillende hoofdvormen. Deze hoofdvormen worden verdeeld in drie vormen; rond ovaal, medium ovaal en lang ovaal. Let hier op bij het uitkiezen van de juiste motorhelm. Omdat motorhelmen ons specialisme is en veiligheid voor alles gaat, willen we je in alle rust begeleiden naar de best passende motorhelm. Indien je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van je de juiste motorhelm kan je ons tijdens openingstijden telefonisch, of 24/7 per mail bereiken. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel om het te komen proberen.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »