• klantenservice
header

Kevlar jeans

Wat zijn de voordelen van een kevlar motorbroek?

Motorjeans zijn de laatste jaren enorm populair geworden en zijn in steeds meer stijlen en modellen te koop. De meeste jeans zijn verwerkt met een laag Kevlar aan de binnenkant van de broek, dat ervoor zorgt dat de broek niet open schuurt tijdens een val. Het Kevlar is verwerkt op de zitvlakken, de zijnaden en de knieën. In sommige gevallen is de broek zelfs volledig gevoerd of doorgeweven met een slijtvaste vezel. Om te weten te komen in hoeverre de broek beschermd is, kun je het beste de broek even binnenste buiten halen. Vaak kun je aan de kleur van de vezel al zien hoe de broek beschermd is. 

Kevlar is een aramidecomplex bestaande uit een combinatie van een slijtvaste vezel en een vezel die hittebestendig is. Je vindt Kevlar bijvoorbeeld ook in brandweerkleding. De slijtvastheid heeft Kevlar te danken aan de manier van over elkaar heen stikken. Bij een ongeval vallen de lussen over elkaar heen waardoor ze een slijtvaste laag vormen en dus niet openscheuren.

De motorjeans zijn altijd voorbereid op protectoren. In sommige gevallen zitten deze protectoren bij de prijs inbegrepen. Omdat de motorjeans er uitzien als een normale jeans kun je de broek zelfs aan naar het werk, een vergadering of een etentje. Niemand zal zien dat je net van de motor afstapt. De motorjeans zijn uitermate geschikt voor de warmere dagen.

Onderhoud Kevlar jeans

Protectie dient voor het wassen altijd verwijderd te worden. Zoals bij alle kleding kun je de jeans het best eerst apart wassen om te kijken of deze afgeeft. Jeans kun je het best apart en binnenstebuiten wassen. Meestal kan de jeans op een koud programma (30 graden) in de wasmachine gewassen worden. Zie het label in de jeans voor het beste advies per broek. Hang de jeans aan de heupband uit om te drogen, de jeans kan beter niet in de droger gedroogd worden. 

Wij verkopen in onze winkels verschillende onderhoudsmiddelen voor de motorjeans. Met een textiel wasmiddel kan de jeans gewassen worden. Om ze water- en vuilafstotend te maken kan de jeans eventueel geïmpregneerd worden met een textiel impregneerspray. 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »