• klantenservice
header

Motorjassen kopen

Waar moet je op letten als je een motorjas koopt?

Wanneer je een motorjas wilt kopen kan je tegenwoordig op heel veel verschillende punten letten. Er zijn allerlei soorten en types, maar wat voor soort motorjas past nu het beste bij jou? De keuze voor een bepaald soort motorjas is persoonlijk en heeft alles te maken met de manier waarop je je motor gebruikt, wat voor motor je hebt, hoe vaak je rijdt en wat je wilt uitstralen op je motor. 

Motorjassen voor meerdere type rijders en motoren

Hoe je jouw motor gaat gebruiken bepaald voor een deel de kledingstijl die je kiest, meer dan de keuze leer of textiel. Ben je een sportieve rijder dan zal je eerder een korte motorjas, een leren motorcombi of een leren overall kiezen. Als je in je sportieve houding op de motor zit is een korte jas prettiger, omdat een lange jas in de weg gaat zitten aan de onderkant. Ben je een toerrijder of een motorrijder die woon/werk verkeer rijdt, dan kies je meestal voor een langere motorjas die je rug volledig afdekt en een volledig (waterdichte)textiele motorkleding set. 

Textiele of leren motorjassen kopen, waar kan ik op letten?

Textiel is een stuk soepeler dan leer. Daarnaast is het met textiel ook mogelijk om nog je eigen kleding eronder aan te dragen, door de extra ruimte die je hebt. Dit is vooral handig voor mensen die iedere dag naar hun werk rijden en zich niet om willen kleden. Door die extra ruimte heb je ook meer ademruimte. Een leren motorpak wordt op een zomerse dag als snel warm. Textiele motorkleding is ademend, waterdicht en voorzien van ventilatieritsen. Ook qua onderhoud is textiel makkelijk te onderhouden. Gooi een beetje textielwasmiddel in de wasmachine en je kleding is zo weer schoon.

Leer is een heel sterk en slijtvast materiaal. Omdat het leer heel strak om je huid zit beweegt het nauwelijks tijdens een eventuele glijpartij. Dit maakt de kans op scheuren heel klein. Ook is een sportief leren jas prettiger tijdens het rijden op een sportieve motor omdat het model van de jas prettig aansluit aan de houding die je aanneemt op de motor.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »