• klantenservice
header

Gore-tex motorjassen

Wat zijn de voordelen van een Gore-tex jas?

Voor de motorrijder die zijn motorkleding intensief gebruikt, of iedere dag door weer en wind rijdt, zijn er hoogwaardige membranen ontwikkeld. GORE-TEX is voorloper op het ontwikkelen van hoogwaardige en duurzame membranen. De eigenschappen van het GORE-TEX® membraan in één oogopslag: duurzaam waterdicht, zeer goed ademend vermogen, extreem koudebestendig en bijzonder knikbestendig.

Het geheim van een GORE-TEX membraan

Het geheim van GORE-TEX kleding schuilt in het revolutionaire tweecomponenten membraan. Het opgerekte PTFE-gedeelte van het membraan bevat meer dan 1,4 miljard microscopisch kleine poriën per cm2. Deze poriën zijn ongeveer 20.000 keer kleiner dan een druppel water, maar ongeveer 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Water in vloeibare vorm kan dus niet door het GORE-TEX® membraan dringen, maar waterdamp (transpiratie) kan er gemakkelijk doorheen. Het resultaat is een volledig waterdicht, winddicht en goed ademend membraan. In de winter heb je dan ook warme motorkleding en in de zomer luchtige kleding.

Onderhouden van GORE-TEX motorkleding

Motorkleding met een Gore-Tex membraan mag in de wasmachine gewassen worden. Dit dien je sowieso om de twee jaar te doen om verstoppingen in het membraan te voorkomen. Indien de waterdichtheid niet naar behoren werkt binnen korte tijd, kun je jouw Gore-Tex product het beste eerst wassen. Protectie dient voor het wassen altijd verwijderd te worden. 

Gebruik een speciaal wasmiddel geschikt voor Gore-Tex producten. Producten als wasverzachter of vlek verwijderaar kunnen schade aanbrengen aan het membraan! Minimaliseer het centrifugeren, gebruik bijvoorbeeld het wolwasprogramma. Als je kleding droog is stop je het 20 minuten in de droger om de waterdichtheid van het membraan te herstellen. Indien je geen droger hebt, kun je met een handdoek over het kledingstuk strijken (lage stand, geen stoom). Gebruik hierna een textiel impregneerspray om de buitenlaag vuil- en waterafstotend te houden. 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »