• klantenservice

Winter is coming

Retourneren en omruilen

  • Retourneren binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling;
  • Ruilen in een winkel naar keuze
  • Retourneren mits product in nieuwstaat, compleet en ongebruikt;
  • Uitzonderingen van retour zijn gehoorbescherming, navigatie- en communicatiesystemen

Hè vervelend.. Na het bekijken van onze maattabel en videoreviews blijkt het product waar je in eerste instantie je zinnen op hebt gezet niet helemaal te passen. Of niet volledig naar wens te zijn. Natuurlijk kan dit gebeuren. Op deze pagina vertellen we hoe het retourneren precies in z’n werk gaat.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Twijfel je over de juiste maat of vraag je jezelf af of het wel aan je verwachtingen voldoet? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij adviseren je graag!

Retourneren vanuit België

Wanneer je jouw bestelling vanuit België wilt retourneren dan zijn de verzendkosten voor eigen rekening. Helaas worden antwoordnummers vanuit België niet ondersteund. Stuur je bestelling met het ingevuld retourformulier stevig verpakt terug naar ons hoofdadres. De bon met track&trace code dien je goed te bewaren omdat dit jouw afgiftebewijs is.

Het retouradres voor retourzendingen vanuit België:

MotorKledingCenter B.V.
t.a.v. Retouren
Rijndijk 2b
2394 AH  Hazerswoude-Rijndijk
Nederland

Wil je het product gratis omruilen of retourneren dan kan je terecht onze vestiging in Zemst. Onze specialisten staan er zes dagen per week voor je klaar om je van advies te voorzien.

 

Ruilen in de winkel

Wanneer je het product dat je hebt gekocht wilt omruilen dan is de snelste weg via de winkel. Onze specialisten ruilen het producten graag voor je om en kijken wanneer je dat wenst mee voor de juiste maat. Ben je voornemens om naar de winkel te komen dan loont het om vooraf te kijken of het product op voorraad is. Dit kan je doen door te kijken op de website of door te bellen met één van onze specialisten.

 

Voorwaarden retourneren

Nadat je de bestelling ontvangen hebt, heb je 14 dagen bedenktijd waarin je mag bepalen of je het product wilt houden of retour stuurt. Belangrijk hierbij is dat je het product compleet houdt, niet gebruikt en niet verder uitpakt dan nodig om te bepalen of het product aan je wensen voldoet.

Bewaar het verpakkingsmateriaal en de prijs(labels) om het product in nieuwstaat te kunnen retourneren. Gebruik de verzenddoos waarmee je de bestelling hebt ontvangen om het product in terug te sturen. Zorg ervoor dat je de productverpakking niet beplakt met een label of dichtplakt met tape.

Uitgezonderd van retour

Ondanks dat we niet de moeilijksten zijn hebben we een aantal uitzonderingen als het gaat om retoursturen van je bestelling. Zo kan gehoorbescherming uit hygiëne oogpunt niet worden geretourneerd. Ditzelfde geldt voor communicatiesystemen en navigatiesystemen. Deze zijn niet te retourneren wanneer de verpakking is geopend.

Uitzonderingen:
✖ Gehoorbescherming
✖ Communicatiesystemen
✖ Navigatiesystemen
✖ Pinlock lens
✖ Toegangskaarten van Motorbeurs Utrecht
✖ Ruilbeurs artikelen

Terugbetaling

Doorgaans duurt het 2 – 3 werkdagen om jouw retourzending die je hebt ingeleverd op het PostNL punt in handen te krijgen. Als we je retourzending hebben ontvangen wordt deze veelal dezelfde dag nog verwerkt. We doen dan ook ons best om binnen enkele dagen je aankoopbedrag terug te storten. In het uiterste geval duurt het tot 10 werkdagen om de terugbetaling te doen. De terugbetaling vindt plaats op het betaalaccount dat je hebt gebruikt voor je bestelling.

Wanneer je de bestelling volledig retourneert ontvang je van ons het aankoopbedrag inclusief de eventuele verzendkosten terug. Houd je een gedeelte van de bestelling en kom je daarmee onder de 50 euro (of 100 euro voor Belgische bestellingen) dan houden we de verzendkosten á €6,95 in op het over te maken bedrag.

Heb je bij de bestelling die je wilt retourneren gekozen voor de optie ‘Achteraf betalen’ dan worden de administratiekosten van 2,95 euro ingehouden op het bedrag dat je van ons teruggestort krijgt.

Product beschadigd ontvangen

Hoewel we de producten met zorg inpakken en vooraf controleren kan er tijdens het transport schade ontstaan. Heb je een beschadigd product ontvangen, neem dan altijd eerst contact op met onze serviceafdeling voordat je tot het terugsturen overgaat.

Product terugsturen onder garantie

Heb je het product langer dan 14 dagen in bezit en mankeert het iets? Lees onze garantiepagina hoe we dit verder voor je oplossen. Je kan natuurlijk ook terecht bij onze specialisten in een winkel naar keuze.

Vraag onze klantenservice

Ma - Vrij 09:00 tot 17:30 Za - Zo 12:00 tot 17:00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »